Foutmelding kleinverbruikmeter

Bij het ophalen van de meetdata voor kleinverbruikmeters kan het voorkomen dat de netbeheerder een foutmelding teruggeeft, welke altijd wordt weergegeven in het meterformulier. Als er een foutmelding optreedt op de meter, zal er geen data zichtbaar zijn in mijnenergiemissie.nl. Hieronder wordt een algemene uitleg gegeven van veelvoorkomende foutmeldingen en mogelijke oplossingen. Het is belangrijk om te benadrukken dat deze uitleg algemeen van aard is en dat de specifieke oplossing kan variëren afhankelijk van de situatie. 



Hier zijn de meest voorkomende foutmeldingen en hun uitleg:

 

006: EAN-code aansluiting is onbekend op gevraagde datum. 

Uitleg: Mogelijk is de EAN-code van een gesloopte of inactieve meter, of er is een fout in de EAN-code. Controleer of de EAN-code juist is en actief is bij de leverancier/ netbeheerder. 


007: Geen slimme meter op de EAN-aansluiting op gevraagde datum

Uitleg: Er is nog een conventionele meter aanwezig op die locatie. Neem contact op met je netbeheerder om een slimme meter te laten installeren. 


008: De verzoekende partij is niet geautoriseerd.

Uitleg: Er is geen geldig mandaat gevonden. Dit kan komen doordat er geen geldig mandaat in mijnenergiemissie.nl staat. Als de startdatum van je mandaat in de toekomst is, krijg je deze foutmelding ook te zien. 


012: Gevraagde meetdata niet beschikbaar, meter tijdelijk in storing

Uitleg: De meter bevindt zich tijdelijk in storing. Als de meter langer dan 2 weken in een 012-storing staat, neem dan contact op met je netbeheerder. 


014: Gevraagde meetdata niet beschikbaar: Storing bekend en in behandeling

Uitleg: De meter bevindt zich langdurig in storing. Neem contact op met de netbeheerder om te achterhalen waarom de meter in storing staat.


038: De slimme meter staat administratief op uit

Uitleg: Er is een slimme meter, maar administratief staat de meter uitgeschakeld. Neem contact op met de netbeheerder om te vragen of zij de meter administratief kunnen inschakelen. 


039: Er hangt een technische niet op afstand uitleesbare slimme meter. 

Uitleg: Neem contact op met je netbeheerder om te achterhalen waarom de meter in storing staat. 


040: De aanvragende partij is niet gemandateerd, omdat de autorisatie is beëindigd n.a.v. wijziging van de contractant. 

Uitleg: Als je net van leverancier bent gewisseld, kan deze foutcode de eerste paar dagen verschijnen. Ook bij een onterechte switch, als de leverancier de verkeerd EAN-code uithuist, komt deze foutcode voor.