Eneco warmte API koppelen

Hieronder worden de stappen omschreven om de meetdata van de Eneco warmtemeters zichtbaar te krijgen.

Stap 1

Vraag aan Eneco warmte  (warmtekoudezakelijk@eneco.com) of zij de meters waarvan je data wil inzien, kunnen koppelen aan de API van Energiemissie.

Voor het koppelen van de meter heb je de EAN-code en customerID nodig. Vraag deze gegevens op bij Eneco warmte.

Stap 2

Login op je Energiemissie omgeving en maak een nieuwe meter aan. Mocht je even niet meer weten hoe je een meter aanmaakt? Geen probleem, lees dan dit artikel.

Vul bij  EAN-code, de EAN-code van de hoofdaansluiting in, eventueel gevolgd door het meternummer.

Vul bij 'Aangepast api kenmerk' het volgende in:

eneco(EAN-code)-(CustomerID), bijvoorbeeld eneco870000000001234567-40000000.

Let op: Eneco moet in het aangepaste API-kenmerk zonder hoofdletters geschreven worden (lower case)!

Stap 3

Heb je binnen jouw organisatie nog geen enkelel Eneco warmtemeter gekoppeld? Stuur dan een mail naar Support, wij zorgen dat jouw organisatie gekoppeld wordt aan de Eneco warmte API.

Is er al historische data aanwezig in Eneco API?  Laat dit ons gelijk weten, dan zorgt onze supportafdeling ervoor dat deze data gelijk ingeladen wordt.

Kom je er niet uit? Raadpleeg dan onze helpdesk via het vraagteken rechtsonder in je beeldscherm of via support@energiemissie.nl.