Enphase solar koppelen API v4

Het is mogelijk om meetdata in te lezen van omvormers die gekoppeld zijn met het internet. Hieronder worden de stappen omschreven om meetdata van Enphase omvormers in te lezen.

Stap 1

Om data in te lezen van Enphase apparaten, moet je eerst Energiemissie autoriseren. Dit kun je doen door via deze URL in te loggen bij Enphase en op de knop 'ja, toegang verlenen' te klikken. Vervolgens krijg je het onderstaande scherm te zien. Op dit scherm wordt er een 'authorization code' getoond:

Stuur een bericht naar support@energiemissie.nl met daarin deze authorization code.

Stap 2

Log met je account in bij Ephase: https://enlighten.enphaseenergy.com/systems?

In de 'footer' onderin het scherm, staat de locatie-id, dit is het id wat je nodig hebt om een meter aan te maken binnen je mijnenergiemissie omgeving.

Stap 3

Login op je Energiemissie omgeving en maak een nieuwe meter aan.Mocht je even niet meer weten hoe je een meter aanmaakt? Geen probleem, lees dan dit artikel.

Gebruik een fictieve code als ean code bijvoorbeeld de ean code van de hoofdaansluiting gevolgd door het locatie-ID uit de Enphase portal: 871689999999999999-9999999

En vul het systeem-id uit de Enphase portal in bij 'Aangepast api kenmerk':

Let op: bij het aangepast API kenmerk moet alleen het systeem-ID komen te staan en niet de EAN-code ervoor.

Stap 4

Is er al historische data aanwezig in de Enphase portal? Laat ons dit gelijk weten, dan zorgt de supportafdeling ervoor dat deze data gelijk ingeladen wordt.