2FA (twee factor authenticatie) is een optie die je aan kan zetten als gebruiker. Hieronder zijn in het kort, de te doorlopen stappen omschreven.

Stap 1

Ga naar “Bewerk profiel” rechtsboven in. Deze optie vind je door op je gebruikers naam te klikken.

Stap 2

Klik vervolgens op '2FA' rechtsboven in de balk.
Het blauwe bolletje geeft aan welke optie op dit moment gebruikt wordt.

Stap 3

In het tabblad 2FA kan je een keuze maken welke soort twee-factor-authenticatie je wil aanzetten. Je kan kiezen uit e-mail authenticator of google authenticator. Kies hier de gewenste authenticator.

Stap 4

A. Bij E-mail authenticator kan je klikken op de knop 'verificatiecode verzenden'. Je krijgt vervolgens een code in de opgegeven mail. Vul de code in en klik vervolgens op 'verificatiecode bevestigen'. Hiermee is 2FA via de mail ingeschakeld.

B. Bij Goole-authenticator kan je met de Google-authenticator app de QR-code scannen. In de Google-authenticator app krijg je vervolgens een code. Vul de code die je in de app ziet in en klik op 'verficatiecode bevestigen'. Hiermee is 2FA via Google-authenticator ingeschakeld.

2FA uitschakelen

E-mail authenticator uitgeschakelen: Ga naar Gebruikers naam > Bewerk profiel > 2FA. Klik op de knop 'Verficatiecode verzenden'. Vul de code in die je via de mail hebt gekregen. 2FA via de mail is daarna weer uitgeschakeld.

Google-authenticator uitgeschakelen: Ga naar Gebruikers naam > Bewerk profiel > 2FA.  Vervolgens vul je de 6-cijferige code in, die je in Google-authenticator app staat. Klik vervolgens op 'Authenticatie uitschakelen'. 2FA via Google-authenticator is daarna weer uitgeschakeld.