Factuur handmatig goedkeuren

Om een factuur door te sturen, moet deze eerst (handmatig) worden goedgekeurd. Controleer altijd eerst of het terecht is dat de factuur is afgekeurd en neem zo nodig contact op met de leverancier, netbeheerder of meetbedrijf. Als je hebt gecontroleerd waarom de factuur is uitgevallen en er een goede reden is waarom de factuur is goedgekeurd, kan je de factuur handmatig goedkeuren. Een factuur handmatig goedkeuren doe je op de volgende manier:


Stap 1

Zoek de factuur op die je handmatig wil goedkeuren. Rechts van de factuur, zie je onder ‘Bewerken’ een vergrootglas. Klik hierop, je komt nu in de factuurdetail pagina.  

 

Stap 2

Klik vervolgens het groene vinkje aan (Goedkeuren). De factuur komt nu op handmatig goedgekeurd te staan.  


Stap 3
Voeg vervolgens bij de tekstballon een opmerking toe waarom je de factuur handmatig hebt goedgekeurd. 
 
In het tekstveld omschrijf je duidelijk waarom je de factuur handmatig hebt goedgekeurd. Druk vervolg op ‘Opmerking opslaan’.  



 

Meerdere facturen tegelijkertijd goedkeuren

Wil je meerdere facturen tegelijkertijd goedkeuren, dan is dit ook mogelijk. Meerdere facturen handmatig goedkeuren doe je op de volgende manier:


Stap 1

Selecteer op de pagina ‘Facturen’ de afgekeurde facturen die je handmatig wil goedkeuren. Selecteer vervolgens de optie ‘bewerkingen’ en selecteer ‘Goedkeuren’.  

Stap 2

Het rode bolletje zal veranderen in een groen bolletje met de status 'Handmatig goedgekeurd'. Via het vergrootglas onder de kolom ‘bewerken’ kom je in de factuurdetailpagina. Hier zet je onder het tekstballonnen neer waarom je de factuur hebt goedgekeurd. 

Stap 3

In het tekstveld omschrijf je duidelijk waarom je de factuur handmatig hebt goedgekeurd. Druk vervolg op ‘Opmerking opslaan’.  


Kom je er niet uit? Raadpleeg dan onze helpdesk via het vraagteken rechtsonder in je beeldscherm.