SolarEdge omvormers koppelen

Het is mogelijk om meetdata in te lezen van omvormers die gekoppeld zijn met het internet. Hieronder worden de stappen omschreven om meetdata van SolarEdge omvormers in te lezen.

Stap 1

Log met je SolarEdge account in op https://monitoring.solaredge.com/

In het overzicht 'uw installaties' klik je op de installatie die je wil koppelen.

Op basis van je rechten binnen de portal van SolarEdge krijg je de volgende menuknoppen te zien:

De knop 'Admin' is benodigd om de koppeling de kunnen configureren. Neem contact op met uw installateur wanneer wanneer de knop 'Admin' niet zichtbaar is.

Stap 2

Wanneer je op de knop 'Admin' hebt geklikt, kom je uit op de pagina 'Site gegevens'. Ga vervolgens naar 'Site toegang', hier vind je 'API toegang'

Ga akkoord met de voorwaarden en kopieer de API sleutel en Installatie-ID. E-mail de API sleutel naar: support@energiemissie.nl

Stap 3

Login op je Energiemissie omgeving en maak een nieuwe meter aan. Mocht je even niet meer weten hoe je een meter aanmaakt? Geen probleem, lees dan dit artikel.

Gebruik een fictieve code als ean code bijvoorbeeld de ean code van de hoofdaansluiting gevolgd door de Installatie-ID uit het SolarEdge portaal: 871689999999999999-999999

En vul de Installatie-ID uit het SolarEdge portaal in  bij 'Aangepast api kenmerk'.

Let op: bij het aangepast API kenmerk moet alleen het installatie-ID komen te staan en niet de EAN-code ervoor.

Stap 4

Is er al historische data aanwezig in het portaal van SolarEdge? Laat dit ons gelijk weten, dan zorgt onze supportafdeling ervoor dat deze data gelijk ingeladen wordt.