Welkom bij MijnEnergiemissie

Deze handleiding helpt je in kort bij het navigeren binnen de Energiemonitor. Wens je meer toelichting te krijgen over specifieke functionaliteiten dan verwijzen wij je graag door naar onze supportpagina via:

https://energiemissie.freshdesk.com/support/home

 

Activeer je account

Zodra je gebruikersaccount is aangemaakt ontvang je een e-mail bericht met daarin het verzoek om je wachtwoord aan te maken. Nadat je op de link in het e-mail bericht hebt geklikt kom je op onderstaande pagina uit.


Stel hier een nieuw wachtwoord in. Na het opslaan, word je direct doorverwezen naar het inlogscherm.

 

Inlog scherm

Vul je account gegevens in en selecteer inloggen.

Ben je je wachtwoord vergeten selecteer dan “Wachtwoord vergeten” onderaan de lege velden. Je ontvangt van ons een e-mail met daarin de instructies om je wachtwoord te resetten.



 

Start scherm

Na inloggen verschijnt onderstaand start scherm.


Aan de linkerkant bevindt zich het menu en in het hoofdscherm zie je de verschillende analyse tools. 

Het menu (links) kent de volgende overige functies:

  1. Aansluitingen – Alle afdelingen, categorieën, objecten en meters met specifieke kenmerken.
  2. Analyses – Analyse tool voor meerdere aansluitingen. 
  3. Facturen – Alle factuur data.
  4. Instellingen – Organisatie specifieke instellingen.

 

Door op de gewenste functies te klikken, klappen alle onderliggende opties onder elkaar uit of in, zo navigeer je eenvoudig door de energiemonitor naar de gewenste plek.

 

In het kort, hoe maak ik het verbruik van een meter inzichtelijk?

Stap 1

Zoek via de zoekbalk linksboven naar de desbetreffende meter, zoeken kan op adres of EAN-code. Klik vervolgens op het object waaronder de meter valt. Het eerste wat verschijnt is het object waar de desbetreffende meter onder valt. Klik op het object om dit uit te klappen zodat de aansluitingen verschijnen. 

 

Stap 2

Ga met de muis op de meter staan. Selecteer vervolgens het icoon “analyse” .

 

Stap 3

Nu verschijnt het verbruik van het huidige jaar onderverdeeld in maanden. Vanaf hier kan je bijvoorbeeld inzoomen naar een specifiek interval (maand, week, dag) via de tabbladen bovenin.



 

Stap 4

In de tabel onder de grafiek kan je rechtsboven in via de export knop alle beschikbare meetdata inzien en kan je de gegevens exporteren.


 

Voor een nadere toelichting op alle beschikbare functies ga naar: https://energiemissie.freshdesk.com/support/home . Hier vind je onder andere hoe je het dashboard kunt gebruiken of hoe je een factuur gemakkelijk kunt opzoeken.

 

Kom je er niet uit? Raadpleeg dan onze helpdesk via het vraagteken rechtsonder in je beeldscherm.