Energie (regressie) profielanalyse

Een absoluut energieverbruik zegt vaak niet alles. Je wilt namelijk graag weten wanneer je energie 'verspilt'. Wanneer het energieverbruik voor bijvoorbeeld verwarming (conventioneel gasverbruik) afgezet wordt tegen de buitentemperatuur, geeft dit een energieprofiel waar veel relevante informatie uit te halen is.

In de grafiek wordt de verticale variatie vaak de bandbreedte genoemd, bij een goed afgestelde- en ingeregelde installatie is de bandbreedte zeer constant. De steilheid van de puntenwolk geeft onder meer de werkelijke waarde van de isolatiegraad van de gevel en de ventilatie/infiltratie weer. Hoe vlakker de hoek, hoe beter de praktijkwaarde van de isolatiegraad. Uiteraard is dit voor iedere situatie verschillend.

De functionaliteit profiel analyse werkt als volgt:

Stap 1

Navigeer naar het menu "Aansluitingen" aan de linkerzijde en selecteer "Meters" of zoek de desbetreffende meter op via de zoekbalk linksboven in.

Stap 2

Selecteer het object en vervolgens de meter waarvan je een een profielanalyse wil maken. Klik vervolgens op het analyse icoon  om het verbruik inzichtelijk te maken.

Stap 3

Selecteer rechtsboven in de grafiek de functie “Profiel” en selecteer het gewenste niveau. Je kan een profielanalyse maken op jaar, maand, week of dagniveau. De functie biedt je inzicht in de volgende niveaus:

• Toon data van alle dagen
  • Toon alleen data van werkdagen (ma-vr)
  • Toon alleen data van weekenddagen (za-zo)
  • Toon alleen data van open uren
  • Toon alleen data van gesloten uren

Stap 4

Iedere groene stip laat de totale levering zien op die dag + de gemeten buiten temperatuur.

Stap 5

Wil je de grafiek exporteren, selecteer dan het export icoon  rechtsboven in de grafiek.

Kom je er niet uit? Raadpleeg dan het vraagteken rechtsonder in je beeldscherm.