EAN- codeboek

Het EAN-codeboek is het landelijke register waarin alle elektriciteit en gas-aansluitingen staan. Dit register is gebaseerd op het Centrale Aansluitingen Register, ook wel het CAR genoemd. Door de koppeling van energiemissie met het EAN-codeboek, wordt de juiste EAN-Code automatisch opgehaald. 

Let op: Een EAN-code kan pas gevonden worden als er een postcode + huisnummer + energiesoort is opgegeven binnen het meter formulier. Is dit niet het geval, dan werkt de functie niet.


In de meeste gevallen wordt het EAN-codeboek gebruikt bij het toevoegen van een meter. Eventueel kan het ook gebruikt worden als de meter al in de portal staat, ga dan gelijk naar stap 6. 

Het EAN-codeboek werkt als volgt:

 

Stap 1
Navigeer naar “aansluitingen” aan de linkerzijde en selecteer vervolgens “meters”.

 

Stap 2
Selecteer rechtsboven in het aansluitingenregister “Nieuw”. 



Stap 3
Geef eerst aan of je de aansluiting wilt “Inhuizen” of direct op “Actief” wilt zetten. 
Stap 4
Kies daarna de afdeling, categorie en object waaronder de meter moet vallen. Zodra je object hebt gekozen vult de applicatie direct het adres in van het object. Dubbelcheck of de gegevens juist zijn ingevoerd, je kan de gegevens ook wijzigen. 

 

Stap 5

Selecteer de energiesoort.

 

Stap 6

Klap rechts in je browser de functie “EAN-codeboek” open en selecteer “Gegevens ophalen. Er kunnen nu 1 of meerdere resultaten tevoorschijn komen. Selecteer de gewenste gegevens en selecteer in de laatste kolom (Actie) het icoon “Overnemen”

 

Stap 7

Selecteer de gewenste gegevens die jij wil overnemen en selecteer vervolgens in de laatste kolom (Actie) het icoon “Overnemen”. 



Stap 8

Vul daarna de overige rood gemarkeerde velden in en klik op "Opslaan" onderaan de pagina.



Kom je er niet uit? Raadpleeg dan onze helpdesk via het vraagteken rechtsonder in je beeldscherm.