Mandaat uploaden

Met de energiemonitor van Energiemissie is het mogelijk om meetdata in te zien van kleinverbruik aansluitingen, de zogeheten ODA dienst. Om deze data op te mogen vragen bij de netwerkbeheerders moet er een mandaat aanwezig zijn van de gebruiker van de energie-aansluiting.

Om ervoor te zorgen dat wij beschikken over het juiste mandaat, kun je als gebruiker binnen de energiemonitor al je mandaten zelf aanmaken, actualiseren en beheren. Wij geven je op tijd het bericht als een mandaat dreigt te verlopen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat de werkzaamheden (rechtmatig) uitgevoerd kunnen blijven worden.

Stap 1
Klik op het onderdeel “Mandaten” aan de linkerzijde onder het kopje "Instellingen" . Je ziet nu alle mandaten (verlopen, goedgekeurd en afgekeurd).

Stap 2

Klik op het "plus teken" rechts bovenin, boven de knop "filters aanpassen". Hier kan je een nieuw mandaat toevoegen.

Stap 3

Hier kennen wij twee situaties namelijk:

1. Je ondertekent het mandaat als “Gebruiker van de energie-aansluiting(en) van de organisatie”. Dit wil zeggen dat jijzelf de gebruiker bent of dat je namens jouw organisatie tekenbevoegd bent voor het tekenen van dit soort mandaten.
  2. Je ondertekent het mandaat als “Reseller van de gebruiker van de energie-aansluiting(en)”. Dit wil zeggen dat jij, als partij (reseller in dit voorbeeld), gemachtigd bent om namens de gebruiker van de aansluiting dit mandaat te ondertekenen.

Situatie 1. Mandaat ondertekenen als Gebruiker van de energie-aansluiting(en) van de organisatie.

Vul de gegevens die gevraagd worden in. In onderstaande tabel wordt een toegelicht gegeven op de gevraagde gegevens.

Organisatieniveau

Geef aan voor welk niveau het mandaat van toepassing is. Dit kan ieder gewenst niveau zijn.

Waarvoor wil je mandaat indienen?

Kies hier voor welke onderdelen je het mandaat wilt laten gelden. Dit kunnen meerdere onderdelen zijn.

KvK nummer gebruiker

Vul hier het KvK nummer in van de gebruiker.

Organisatienaam gebruiker

Vul hier de organisatienaam van de gebruiker in.

Start- eind datum

Vul hier de duur/geldigheid van het mandaat in. (Tip: het is mogelijk om als einddatum 31-12-2099 op te geven. Dit kan je doen als het mandaat loopt tot wederzijdse opzegging.)

Naam van rechtsgeldig vertegenwoordiger

Hier vul je de naam in van de rechtsgeldig vertegenwoordiger van de gebruiker van de energie-aansluiting.

Akkoord

Vink als laatste het vakje aan onderaan het formulier. Hiermee verklaar je alles naar waarheid te hebben ingevuld.

Situatie 2. Reseller van de gebruiker van de energie-aansluiting(en)”

Vul de gegevens die gevraagd worden in. In onderstaande tabel wordt een toegelicht gegeven op de gevraagde gegevens.

Mandaat voor akkoord klant

Upload hier het mandaat dat is ondertekend door de gebruiker van de energie-aansluiting aan haar reseller.

Organisatieniveau

Geef aan voor welk niveau het mandaat van toepassing is. Dit kan ieder gewenst niveau zijn.

Waarvoor wil je mandaat indienen?

Kies hier voor welke onderdelen je het mandaat wilt laten gelden. Dit kunnen meerdere onderdelen zijn.

KvK nummer gebruiker

Vul hier het KvK nummer in van de gebruiker.

Organisatienaam gebruiker

Vul hier de organisatienaam van de gebruiker in.

KvK nummer reseller

Vul hier het KvK nummer in van de reseller.

Organisatienaam reseller

Vul hier de organisatienaam van de reseller in.

Start- eind datum

Vul hier de duur/geldigheid van het mandaat in. (Tip: het is mogelijk om als einddatum 31-12-2099 op te geven. Dit kan je doen als het mandaat loopt tot wederzijdse opzegging.)

Naam

Hier vul je de naam in van de rechtsgeldig vertegenwoordiger van de reseller.

Akkoord

Vink als laatste het vakje aan onderaan het formulier. Hiermee verklaar je alles naar waarheid te hebben ingevuld.

Stap 4

Zodra je alle gevraagde gegevens hebt ingevuld, selecteer de knop onderaan de pagina dat je het document naar waarheid hebt ingevuld en klik vervolgens op de knop 'Verstuur mandaat'. Als gebruiker ontvang je een kopie van het mandaat per mail, een toelichting op de volgende stappen en wordt de status van het mandaat op “in behandeling” gezet.

Stap 5

Het mandaat ligt nu ter goedkeuring bij Energiemissie. Bij een eventuele afkeur of goedkeur krijg je hier een bericht van. Indien afgekeurd zal Energiemissie een nadere onderbouwing geven.

Status of mandaat opvragen?

Om de mandaten en de daaraan gekoppelde werkzaamheden in stand te houden, ontvang je 90, 30 en 1 dag voor einde mandaat een herinnering voor het verlengen van het mandaat en wordt de status geactualiseerd naar bijvoorbeeld verlopen of verloopt bijna.

Dit en de overige mandaat kenmerken zijn terug te vinden in de tabel binnen de functie “Mandaten”.

Let op! Wanneer een mandaat verlopen is, vragen wij geen meetdata meer op. Een slimme meter houdt maximaal 10 dagen historie vast, na deze periode gaat de interval meetdata verloren en is niet meer te achterhalen.