Handmatige meterstanden toevoegen

Aan iedere meter kunnen handmatige meterstanden worden toegevoegd. Dit kan voor alle energiesoorten binnen de Energiemonitor. Hieronder zijn in het kort de te doorlopen stappen omschreven.

Stap 1
Zoek via de zoekbalk linksboven naar de desbetreffende meter, zoeken kan op adres of EAN-code. Klik op het object waaronder de meter valt. Ga met je muis op de meter staan. Selecteer vervolgens het icoon “bewerken” . Nu kom je in het meterformulier terecht.

Stap 2
Open aan de rechterkant de functie “HANDMATIGE METERSTANDEN TOEVOEGEN”, door op de balk te klikken. Tussen de haakjes zie je een getal staan, dit geeft het aantal ingevoerde regels aan.

Stap 3
Doorloop de velden die zichtbaar zijn, vul verplicht de naam en de datum in en vul de meterstanden in. Bij een gas of watermeter dien je alleen LEVP in te vullen. Let op: Vul enkel de cijfers voor de komma in zodat het een heel getal is.

Afbeelding met tafel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Stap 4

Zodra de gegevens zijn ingevuld druk je op “Voeg toe”.  De verbruiken zullen vervolgens zichtbaar worden bij alle analyse en dashboard functionaliteiten. Het berekenen van de verbruiken duurt ongeveer 5 minuten.

Let op: Mocht je een foutieve meterstand hebben toegevoegd, verwijder de foutieve meterstanden, voer de juiste gegevens in en selecteer Herberekenen