Een meter of object toewijzen aan een ander niveau

Het kan voorkomen dat een meter of object niet onder het juiste organisatieniveau “hangt”. Dit kan je zelf gemakkelijk aanpassen. Wat je in gedachte moet houden is dat een meter onder een object hangt, een object onder een categorie, een categorie onder een afdeling en een afdeling hangt onder een organisatie (zie afbeelding hiernaast).
Hieronder zijn in het kort de te doorlopen stappen omschreven aan de hand van een tweetal voorbeelden.

Voorbeeld 1
Je wilt 1 elektra aansluiting verplaatsen naar een ander object. Dit object hangt alleen onder een andere categorie en een andere afdeling.

Stap 1

Zoek via de zoekbalk linksboven naar de desbetreffende meter, zoeken kan op adres of EAN-code. Klik op het object waaronder de meter valt. Ga met je muis op de meter staan. Selecteer vervolgens het icoon “bewerken” . Nu kom je in het meterformulier terecht.

Stap 2
Bovenaan het meterformulier vind je eerst de status, vervolgens de organisatie, daarna de afdeling, categorie en tot slot het object. Je gaat nu het object opzoeken waar je de meter onder wilt hangen. Dit doe je door eerst de afdeling te kiezen en daarna de categorie. Hierna worden alle beschikbare objecten zichtbaar. Werk hierbij dus altijd van boven naar beneden.

Staat het gewenste niveau er niet tussen? Dan zal je de niveaus moeten aanmaken.

Macintosh SSD:Users:jurgensprik:Desktop:Schermafbeelding 2016-10-25 om 20.50.01.png

Stap 3

Selecteer “Opslaan” helemaal onderaan het meterformulier. De meter valt nu onder een ander object.

Voorbeeld 2
Je wilt 1 object verplaatsen naar een andere afdeling.

Stap 1
Navigeer naar “aansluitingen” aan de linkerzijde en selecteer vervolgens “objecten”. Zoek daarna het desbetreffende object op middels de zoekfunctie.

Stap 2
Bovenaan het objectenformulier vind je eerst de organisatie, daarna de afdeling, en tot slot de categorie. Zoek nu via de dropdowns naar het gewenste niveau waaronder het object moet komen te vallen. Staat het gewenste niveau er niet tussen? Dan zal je de niveaus moeten aanmaken. Werk ook hier altijd van boven naar beneden.
Macintosh SSD:Users:jurgensprik:Desktop:Schermafbeelding 2016-10-25 om 21.08.48.png

Stap 3
Selecteer "Opslaan” helemaal onderaan het meterformulier. Het object en dus de bijbehorende meter is verplaatst naar een andere afdeling.